Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.I.G.M) efectuează o serie de lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, trecerea de la primăvară la vară solicitând acţiuni specifice.

0

Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.I.G.M) efectuează o serie de lucrări de întreţinere a spaţiilor verzi, trecerea de la primăvară la vară solicitând acţiuni specifice. SPIGM Deva a încheiat acțiunea de toaletare a arborilor. Acolo unde a fost necesar s-a redus înălțimea arborilor, fără a face tăieri definitive. Singurele tăieri definitive care au fost făcute au fost în zonele unde arborii au fost uscați și au prezenta un pericol sau au obstrucționat anumite lucrări de investiții.S-a pregătit și mobilierul care va fi amplasat în fața blocurilor ori pe străzile municipiului. Băncile, mesele și coșurile de gunoi sunt confecționate de muncitorii angajați ai serviciului, în atelierele proprii.Au început și lucrările de cosire a ierbii în cartierele din oraș. Se cosește gazonul, se tunde gardul viu.
SPIGM se pregătește să reparare și să înlocuiască co­șurile de gunoi aflate pe domeniul public al municipiului Deva. ,,Sunt aproape 40 de locuri de joacă pentru copii. Dar, cel mai greu proiect, dar și cel mai frumos, a fost proiectul de reabilitare a locului de joacă din parcul Cetății”, spune Irinel Faur.Noul loc de joacă are mai multe echipamente: un complex de joacă modern care oferă o gamă diversificată de activități, un complex de joacă pentru copii cu dizabilități, diferite tipuri de leagăne pentru copii mici și copii mari, inclusiv leagăne pentru copii cu diza­bilități, balansoare, figu­rine pe arc, dar și coșuri de gunoi, bănci stradale.
,,În premieră, noul loc de joacă are o zonă de educație rutieră compusă din benzi de circulație, mașinuțe, indicatoare rutiere, treceri de pietoni etc. Aceasta va putea fi utilizată și de către unitățile de învă­țământ devene pentru ore de educație rutieră în aer liber”, declară, Irinel Faur.
Locul de joacă are zonă verde realizată cu rulouri de gazon natural și sistem auto­matizat de irigare a spațiului verde. Pentru siguranța copiilor s-a optat pentru o su­prafață elastică de protecție (tartan turnat). Tartanul co­lorat are un aspect deosebit și înfrumusețează și terenul pe care este turnat. Investiția a fost finanțată din bugetul local al municipiului Deva.,, Reprezentanții SPIGM Deva au pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon care poate fi apelat inclusiv în weekend, pentru eventuale sugestii și opinii legate de activitatea de curățire și între­ținere a spațiilor publice. Puteți suna la 0254-233.588.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *