Despre implicarea femeilor în politică.
Multă vreme s-a perindat ideea că politica se face de către bărbați.
În calitate de femeie, nu neg rolul bărbaților în derularea științei și practicii de guvernare a unui stat .
De regulă, femeia rezolvă, pe nesimțite, treburile gospodărești, aduce dragostea și armonia în familie, crește copiii și-i urmărește la lecții, le dă educația celor 7 ani de-acasă, le insuflă frica de Dumnezeu respectiv reverența față de Dumnezeu și credința religioasă, pregătește copiii pentru școală și pentru viață, îi ajută pe neobservate și cu simțul măsurii să-și aleagă o profesie și de ce nu, să aibă pretenții corespunzătoare educației civice pe care o primesc, conduce igiena familiei și-l pregătește pe bărbat pentru a corespunde în societate rangului pe care îl poartă, are gtijă de sănătatea mebrilor familiei și multe, multe altele .
Toate acestea îi ocupă cea mai mare parte a vieții și femeia le face pe neobservate dar eficient.
Nu așteaptă mulțumiri sau laude iar uneori , mama este cea care-și primește reproșurile.
În afara celor arătate, femeia aduce și servicii directe societății prin prestarea unei munci salariate ori prin organizarea și conducerea unei activități economice prin intermediul cărora realizează venituri salariale ori dividente .
Toate acestea nu sunt suficiente întrucât femeia gândește, percepe realiatea înconjurătoare și constată că societatea nu reracționează așa cum și-ar dori. DE CE OARE???
Ajunge la un moment dat cu copiii mari, cu posibilitatea financiară de a avea un ajutor la treburile gospodărești și cu dorința de a cunoaște lumea.
În călătoriile sale, femeia descoperă și bune și mai puțin bune , întorcându-se în țară cu gândul de a îmbunătăți ceva.
CUM???
Orice acțiune trebuie să fie legală, să se încadreze în anumite limite.
Cine dă limitele de mișcare?
LEGEA!
Dacă politica o fac bărbații atunci mai putem discuta de participarea femeii la FACEREA LEGII?
Se pare că nu.
În zadar spunem politicienilor că legea trebuie să cuprindă dispoziții care să contribuie la schimbarea mentalității față de muncă și față de bunurile națiunii noastre , să avem o Românie suverană și creștină, să avem grijă de păstrarea și readucerea în patrimoniul național a resurselor umane și materiale, să oferim prosperitate cetățenilor romani. Nimic din toate acestea nu se regăsesc în reglementări legale serioase , bine definite și corect sancționate.
Educația inițială a copiilor și a tinerilor reprezintă un deziderat fundamental pentru propășirea poporului român dar este ignorată de la reglementarea legală.
Compunerea clară și concisă a legilor , stabilitatea și predictibilitatea lor este de asemenea încălcată deși ar înlătura haosul în care ne mișcăm și care este apanajul involuției.
Sănătatea psihică și fizică a poporului român este piatra de temelie pentru dăinuirea noastră ca popor. Unde este sănătatea publică? Cine mai beneficiază de apărarea și recuperarea sănătății, gratuit în condițiile în care contribuția la sănătate se află la un nivel la care nu a fost niciodată înainte de Revoluția din 1989?
Promovarea și păstrarea identității noastre naționale, definită prin cultură, cunoașterea rădăcinilor acestui popor, împreună cu respectarea tradițiilor, a limbii noastre, a obiceiurilor ce ne definesc ca popor, a portului, a cântecului nostru popular și a gastronomiei tradiționale sunt, cum sunt susținuter de statul roman? Cu pensii rușinoase pentru artiști? În cazul Partidului Femeilor Româncde acestea reprezintă o prioritate pentru partidul nostru.
Femeile, prin intermediul PARTIDULUI FEMEILOR ROMÂNCE, dorim să ajutăm viața politică cu puterile noastre și în toate domeniile de precaritate. .
Vrem să ne implicăm cu adevărat în oprirea degradării sociale și a decadenței femeii. .
Vrem să contribuim la facerea legii, la transpunerea în legi a nevoilor poporului roman și să-I urmăririm pe cei chemați să aplice legea să-și facă datoria corect și complet.
Politica nu este doar arta de a guverna ori mândria de a fi putetrnic.
Ea este știința de a guverna.
Știința se bazează și pe experiențe, este cea care poate ajuta statul să găsească cele mai potrivite formule pentru depășirea oricăror situații dificile, în orice domeniu. Există însă o singură condiție: noi, politicienii să apelăm și să respectăm științele în limitele cuvenite.
Numai în strânsă corelație, politicul și știința pot genera rezultate pozitive.
Așadar, puterea politică, știința și tehnica se află într-o relație de complementaritate. Prin punerea în concordanță a dezvoltării științei și tehnicii cu dezvoltarea social-politică se pot înțelege și analiza nepărtinitor, marile procese și fenomene care marchează evoluția societății.
Cei care ne cunoașteți și ne recunoașteți capacitatea intelectuală, puteți să ne recomandați celor carte nu ne cunosc iar împreună să ne susțineți, să ne acordați încrederea și să ne votați pentru Parlamentul României.
Am dori ca femeia să nu mai aibă nevoie de actuala tenacitate , de efortul fizic și de simţul practic pentru a acoperi cheltuielile de hrană, de întreţinere a locuinţei, de rechizite şi îmbrăcăminte pentru copii. Să scape de toate acele împovărări, de renunţări, frustrări , de inechitatea care îi consumă mintea și timpul.
Cu dragoste ,
Deva la 24.09.2024
Eugenia Șortan , candidat la Parlamentul României.