Aproape 100 de hectare de teren au fost afectate în urma incendiilor , în Hunedoara

0

Aproape 100 de hectare de teren au fost afectate în urma incendiilor de vegetație uscată de astăzi.

Pe parcursul zilei de astăzi, 10 februarie 2024, pompierii din cadrul subunităților Baru, Bretea Română, Hunedoara, Orăștie și Geoagiu au fost solicitați pentru lichidarea mai multor incendii care au cuprins vegetație uscată, litieră și pășune împădurită.

Arderile necontrolate au fost înregistrate pe raza localităților Pui, Băiești, Sânpetru, Boșorod, Costești și Bobâlna, iar suprafața totală afectată este de aproximativ 100 de hectare de teren.

Vă reamintim faptul că la nivelul județului Hunedoara, este interzisă arderea miriștilor, vegetației uscate și a resturilor vegetale, indiferent de forma de proprietate a terenului.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *